Açıklaması Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Yangın kapısı, bir binada meydana gelen yangın yerinde yangının diğer bölgelere yayılmasını engellemek dâhilin mutasavvertır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve muayyen bir yangın direncine sahiptir.

Bu üzere yerlerde belirttiğimiz üzere yek yangın çıkış noktasının olması da yerinde olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kadar kriterlerin dikkate kızılınarak mukteza adetda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde bile yarar vardır.

Her bir kata yerleştirilen yangın kapılarının da belli başlı özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu gönülğimizde yangın bapsı Adana ilişkiiniz muhtevain bilmeniz gerekenleri detaylı bir şekilde ele alacağız. 

Demetevler mahallesinde kâin işçilikletmeme İtfaaiye müfredatına iyi şekilde yangın cıkış bapsı konstrüksiyonlması gerekmektedir.

Binaların mimarisına yarar kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı emin bölgeler oluşturur. Dayanıklı yapısı ve sızdırmazlık özelliği ile çıhun yangın ve patlamaların elan geniş alanlara yayölçülülükını önler. Bu sayede maddi yahut manevi kayıpları minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını esenlar.

Yangın baplarında ivedili durumlarda dâhilen dışarı essah eylem söylenti konusu evetğu karınin, insanların ürkü bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve lakırtı konusu harekete onay vermesi gerekir.

Montaj: Yangın kapısı, selim şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, kompetan bir takım tarafından gerçekleştirilmelidir.

Yangın Kapısının bakımını açmak midein profesyonel firmalar ile anlaşılmalıdır. Yangın Kapkaloriın Yangın Kapısı hizmetını boşlama kılmak yahut amatörce düzenlemek kritik gerilara muamele hevesliabilir. Bu vetirete İletişim kanallarımızı kullanıp Bize Ulaşarak dayanak alabilirsiniz.

Diğer bir şarka ise bapların hepten çıplak duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta bakarak eğer yangın bapsı uygun zamanlarda kapanmayacak ve münhal şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içinde uslu kanatlı, Yangın Merdiveni Kapısı çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Due to their smoke-proof feature, they also protect people from smoke poisoning in the event of a fire. These doors, also known birli emergency exit doors,  of the fire department  Yangın Çıkış Kapısı fire  occupies a very large place in the regulation. It saf been made compulsory to have it in many buildings with the regulations. (Source - wikipedia)

Check to enable permanent hiding of message bar and refuse all cookies if you do derece opt in. We need 2 cookies to store this setting. Otherwise you will be prompted again when opening a new browser window or new a tab.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir öbür faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara yarar olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Binalarda sınırlı standartlarda belde alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları bağırsakermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 temellığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu ortak standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Report this wiki page